Kunde
Kræftens Bekæmpelse
Bureau
Robert/Boisen & Like-minded
Produktionsselskab
Gobsmack Productions
Krediteringer
Beskrivelse
PROBLEM
Børn bliver bombarderet med markedsføring for usunde fødevarer overalt. Faktisk er 60-80% af den fødevaremarkedsføring unge møder, for fødevarer med et højt indhold af fedt, salt og sukker. Reklamer for energidrikke, slik, fast food og andre processerede produkter, camoufleres som underholdning i form af influencere, konkurrencer, merchandise, mobilspil og mange andre greb, der gør det svært at gennemskue, at det egentlig handler om at ramme børn, hvor de er mest sårbare. Som forælder ser man ikke omfanget, fordi man ikke eksponeres for samme indhold. Den massive eksponering gør, at børn indtager flere usunde føde- og drikkevarer end tidligere, og overvægt er nu et stigende sundhedsproblem blandt børn og unge i Danmark. Det vil Kræftens Bekæmpelse nu gøre noget ved. For er der noget der forstører risikoen for kræft, så er det et liv med overvægt.
Desværre er der lige nu ingen love, der effektivt beskytter børn mod fødevareindustriens påvirkning. Det ville Kræftens Bekæmpelse lave om på.
LØSNING:
Gennem filmen “Ser du hvad dit barn ser?”, viste vi danske forældre omfanget af hvad deres børn eksponeres for på sociale medier og at fødevareindustrien praktisk talt er "flyttet ind på børneværelset”. Med udgangspunkt i virkelige danske fødevarereklamer til børn, udstillede filmen fødevareindustriens manipulerende reklamer og gjorde forældre opmærksomme på problemet. Til sidst opfordrede filmen danske forældre til at skrive under på en underskriftsindsamling, for strammere lovgivning, der effektivt beskytter danske børn mod usunde fødevarer.
HVORFOR PASSER DENNE KAMPAGNE IND I ART DIRECTION FILM?
Filmen viser influencere, social media annoncer og junk-produkter, der trænger ind på et børneværelse og overtager et barns opmærksomhed. Med henblik på at give seeren oplevelsen af, hvad danske børn ser hver dag, blev der kreeret et univers af fiktionelle influencere, social media content og føde- og drikkevare produkter. Disse content-stykker og produkter, blev designet fra bunden og bragt til virkelighed på set og gennem VFX. Alt sammen med inspiration fra virkeligheden, for at gøre filmen så autentisk som muligt.
RESULTATER
Kampagnen blev mødt af massiv opbakning på sociale medier, og fik omtale i landets store dagblade.
Efter kun to uger kendte 30% af samtlige danske teenageforældre til kampagnen, og 57% svarede, at kampagnen havde givet dem lyst til at bakke op om en strammere markedsføringslov.
Blandt de personer med kampagnekendskab svarede hele 79% nu, at man burde indføre lovgivning, der beskytter mod reklamer og anden markedsføring af usunde føde- og drikkevarer. Inden kampagnen var samme tal på 51%.
PDF Filer
Shortliste
CCA 2025