Kunde
European Parliament
Bureau
& Co. / NoA
Krediteringer
Beskrivelse
Kortfilms-dokumentaren “Pass It On” er Europaparlamentets europæiske go-to-vote-kampagne.
Udfordringen til instruktøren var til at tage og føle på: Et cast fra 27 lande, som taler 27 sprog. I alt 54 bedsteforældre og børnebørn fra EU’s 27 medlemsstater, op til 94 år gamle, som skal begive sig ud på en tre-dages rejse for at møde hinanden og deltage i "Pass It On"-projektet på Langelinje-pavillionen i København. Deres livshistorier, som fortalt til deres børnebørn, skal bruges i kampagnen for at opfordre til at stemme ved valget til Europa-Parlamentet.
Projektets omfang var enormt, men det endelige resultat er så smukt, harmonisk og livsbekræftende, at man knapt nok ser den instruktør-kraftpræstation, som det er at indsamle og fortælle historierne.
IDÉ
Filmen er skabt for at minde europæerne om, at demokrati er et fælles ansvar, men også for at drage paralleller til de kriser, demokratiet og verden befinder sig i i dag. Det er politisk følsomme emner, som Europa Parlamentet selvfølgelig ikke kan tale direkte om.
Derfor fortalte vi i stedet en historie om relationer mellem mennesker fra forskellige nationer – og vigtigst af alt – fra forskellige generationer og dykkede ned i vores kollektive fortid, nutid og fremtid gennem det intime rum, der opstår mellem bedsteforældre og børnebørn.
Det kan være svært at se værdien af demokrati på den korte bane, men over et helt liv bliver betydningen tydelig. Og idéen var at give den indsigt videre – “Pass it on”.
EKSEKVERING
Selve filmoptagelsen blev et demokratisk europæisk projekt: Ældre og børnebørn fra alle 27 EU-medlemslande mødtes i København på Langelinjepavillionen og deltog sammen i Pass-It-On-projektet. Deltagere medvirkede også i en pressekonference i Bruxelles og i presseinterviews i deres hjemlande.
MEDIEEFFEKT
Filmen havde et stort organisk liv og blev blandt andet vist på Cannes Film Festival (og flere andre europæiske filmfestivaller). Den blev vist i 898 europæiske biografer (+15M gæster), og hos 397 nationale broadcasters (værdi: €+33.6M). Alt sammen earned media.
Online havde filmkampagnen stor succes:
• +339 millioner færdiggjorte visninger
• 2 ud af 3 så filmen færdig. View-through-rate på imponerende 64 %.
• 1.051 publicerede artikler om kampagnen.
• + 10.000 multipliers og organisationer engagerede sig
• 1,06 milliarder impressions.
ADFÆRDSEFFEKT
De adfærdsmæssige effekter af kampagnen er blevet målt af Verian i EU's Post Election Survey og er baseret på 26.349 kvalitative interviews, hvor resultaterne er vægtet i forhold til befolkningen i hvert land.
• 48% talte med familie og venner om kampagnen
• 29 % siger selv, at kampagnen påvirkede deres beslutning om at stemme
• 45 % højere valgdeltagelse blandt dem, der husker kampagnen (et uhørt løft på hele 20 procentpoint)
Shortliste
CCA 2025