Kunde
Sundhedsstyrelsen, Dansk Live og Roskilde Festival
Krediteringer
Beskrivelse
Sundhedsstyrelsen, Dansk Live og Roskilde Festival har siden 2013 arbejdet sammen om kampagnen Music Against Drugs med formålet at få de unge til at skære ned på alkohol og lade være med at tage stoffer, når de er til koncert eller på festival. I 2017 var opgaven at bygge ovenpå tidligere års resultater med en ny kampagne.
Det er ret enkelt - de unge mennesker reagerer simpelthen ikke på løftede pegefingre eller traditionel reklame. Derfor var vi nødt til at gå en helt anden retning for at få budskabet ikke kun igennem til målgruppen, men også for at sikre, at de rent faktisk tog beskeden med til festen.
For fuld musik
Med det mål tog vi udgangspunkt i dét, det hele handler om: Musikken. Musik giver gåsehud, lyst til at skråle med og gør det umuligt at stå stille. Musik bevæger os, fordi mange dele af hjernen skal spille sammen for at oversætte én enkelt tone - og en god koncert giver alle følelser frit spil. Faktisk viser neurovidenskabelig forskning, at musik kan udløse dopamin, der føles som en rus og svarer til den følelse, stoffer kan give.
Men musikelskeren skulle ikke tage vores ord for gode varer - vi ville lave et banebrydende eksperiment. Derfor ville vi i årets kampagne fokusere på at vise, hvordan musik påvirker hjernen. For første gang nogensinde på verdensplan ville vi bevise overfor målgruppen, at musik rent faktisk påvirker hjernen.
Det gik lige i hjernen på Nanna - og 50.000 andre
Ved hjælp af en EEG-scanner, der måler hjernens aktivitet, gennemførte vi et eksperiment, der aldrig er set før. Vi viste, hvad der sker i hovedet på en fan til en koncert - og vi gjorde det hele live!
Først rullede vi det ud med en fan til en Dúné-koncert på spillestedet Train i Aarhus, og siden til en Phlake-koncert til selve åbningen på Orange Scene til årets Roskilde Festival. Forsangeren introducerede eventen on stage, og superfanen Nannas hjerneaktivitet blev vist på storskærm for hele 50.000 koncertdeltagere.