Creative Circle Award 2018

Advertising — Animation

KvanteKarina

Website
Kunde

Syddansk Universitet

Krediteringer
Copywriter
Peter Helmers
Director
Torbjørn Christoffersen
3D Animator
Kresten Vestbjerg Andersen
Digital Director
Sanne Hvass Nielsen
Project Manager
Karina Holm Henriksen
Digital Designer
Frederik Røssel
Beskrivelse

Hvordan får man piger mellem 10 og 16 år til at interessere sig for noget så nørdet som kvantefysik? Det var i al sin enkelthed det spørgsmål, forskerne fra CP3 Origins på Syddansk Universitet stillede os.
Vores svar var KvanteKarina, verdens første animerede Youtuber. Ved første øjekast en helt almindelig teenage-pige, optaget af helt almindelige teenage-pige ting, lige bortset fra en ualmindelig stor viden om kvantefysik.

For at kickstarte projektet arrangerede vi et co-lab med KvanteKarina og Mia X Fashion for at få et par insights fra den erfarne influencer. Vi lancerede samtidig en Instagram profil med eksklusive sneak peaks fra KvanteKarinas fantastiske liv.

En ny Youtube-stjerne var født.

I løbet af lanceringsperioden i 2017 postede vi videoer om alt fra de mindste byggesten til rødforskydningen af lys fra fjerne galakser. Både fagmedier og massemedier fik hurtigt øje på kvantefysikkens nye forkæmper. Men vigtigere endnu: teenagepigerne elskede hende.

I løbet af den første uge fik KvanteKarina 2000 følgere på Instagram og mere end 3000 abonnenter på Youtube. Successen fortsatte og snart havde hun omkring 6000 følgere og ikke mindre end 200.000 views. Og det vel at mærke selvom målgruppen var ekstremt lille og mediebudgettet endnu mindre. Samtidig satte KvanteKarina gang i nye samtaler på Youtube. Fans efterlyste alt fra room-tours til svar på videnskabelige spørgsmål.

Verdens første animerede Youtuber har nu travlt med at lære 7 nye sprog, bla. Islandsk og Kinesisk, så hun kan dele sin begejstring for kvantefysikken med resten af verden.

Om der kommer flere kvantefysikstuderende på SDU må fremtiden vise. Men én ting er sikkert: KvanteKarina stjal de danske teenageres opmærksomhed, og hun gjorde det så overbevisende, at det gav ekko i det internationale forskermiljø.

Shortliste

CCA 2018

Shortliste

CCA 2018

Titel
KvanteKarina
Bureau
We Love People
's Creative Circle Credits
Flere kreative profiler